Woning kopen Terschuur

Jouw volgende woning kopen in Terschuur? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 23.146 huizen (67,6% koopwoning, 32,2% huur). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €451.336. Op deze informatieve website ontdek je het actuele woningaanbod in Terschuur, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €314.000, de gemiddelde transactieprijs is €451.336.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBarneveld
PlaatsTerschuur
Postcode3784
Netnummer0342 (+31342)
Inwoners (gemeente)59.082
Aantal huishoudens22.392
Aantal huishoudens met kinderen9.333
Gemiddelde huishoudensgrootte2,61
Aantal woningen23.146
Aantal koopwoningen18.132
Aantal huurwoningen5.014
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€451.336
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod Terschuur mei 2024

Bijgaand tref je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Zwartebroek, Achterveld, Voorthuizen, Stroe & Kootwijk.

woning-te-koop-terschuur

Studio of appartement kopen in Terschuur

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas + 2020 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Terschuur

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas en daarbij 2820 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Terschuur is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 117 m2.
 • Schatting: er wordt 3110 kWh elektra en 1270 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Terschuur

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 & 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3690 kWh elektriciteit en 1550 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4550 elektra (kWh) & 2080 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Terschuur

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Terschuur Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Terschuur

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Terschuur en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Terschuur geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 en €2.700. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Terschuur.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Terschuur. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Terschuur

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Terschuur en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Terschuur kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Barneveld vinden we circa 23.146 woningen. Het gaat daarbij om 18.132 (67,6%) koopwoningen en 5.014 (32,2%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 126 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €314.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €451.336. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Terschuur. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Terschuur?

Een woning in Barneveld verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas en 3160 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2020 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2080 kuub gas p/jaar en 4550 elektra (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Terschuur passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Terschuur?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 59.082 mensen in 22.392 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.318 eenpersoonshuishoudens, 6.741 gezinnen zonder kinderen en 9.333 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,61 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Terschuur?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Terschuur laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.barneveld.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 3784.

Plaats een reactie