Woning kopen Barneveld

Jouw volgende woning kopen in Barneveld? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de buurt vind je verschillende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder ontdek je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 23.146 huizen (67,6% koopwoning, 32,2% huurwoning). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €451.336. Op Woningassistent.nl ontdek je het recente woningaanbod in Barneveld, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €314.000, de gemiddelde transactieprijs is €451.336.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3771
Netnummer0342 (+31342)
Inwoners (gemeente)59.082
Aantal huishoudens22.392
Aantal huishoudens met kinderen9.333
Gemiddelde huishoudensgrootte2,61
Aantal woningen23.146
Aantal koopwoningen18.132
Aantal huurwoningen5.014
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€451.336
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod Barneveld mei 2024

In ons overzicht blader je door alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek op woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieneutraal en parkeermogelijkheden. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Amersfoort, Leusden, Soest, Eemnes & Bunschoten.

woning-te-koop-barneveld

Appartement kopen in Barneveld

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en gem. 2020 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Barneveld

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 – 109 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1040 kuub gas en doorgaans 2820 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Barneveld is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 & 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3110 kWh elektriciteit en 1270 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Barneveld

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3690 kWh elektra + 1550 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4550 elektriciteit (kWh) en 2080 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Barneveld

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Barneveld Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering in orde te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Barneveld

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie specialisten en makelaars in Barneveld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Barneveld geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 – €3.300. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Barneveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Barneveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Barneveld

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Barneveld en direct omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Barneveld kopen?

In de hele gemeente Barneveld vinden we circa 23.146 woningen. Hierbij spreken we van 18.132 (67,6%) koophuizen en 5.014 (32,2%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 126 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €314.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €451.336. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Barneveld. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Barneveld?

Een woonhuis in Barneveld gebruikt gemiddeld 1290 kuub aardgas en 3160 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 aan gas en 2020 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2080 kuub gas p/jaar en 4550 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Barneveld passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Barneveld?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 59.082 personen in 22.392 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.318 eenpersoonshuishoudens, 6.741 huishoudens zonder kinderen en 9.333 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,61 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Barneveld?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Barneveld realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.barneveld.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3770, 3771, 3772, 3773.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie