Woning kopen Stroe

Plannen om een woning te kopen in Stroe? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien is er vlakbij een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 23.146 woningen (67,6% koop, 32,2% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €451.336. Op dit huizenplatform bieden wij het huidige woningaanbod in Stroe, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €314.000, de gemiddelde transactieprijs is €451.336.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBarneveld
PlaatsStroe
Postcode3776
Netnummer0342 (+31342)
Inwoners (gemeente)59.082
Aantal huishoudens22.392
Aantal huishoudens met kinderen9.333
Gemiddelde huishoudensgrootte2,61
Aantal woningen23.146
Aantal koopwoningen18.132
Aantal huurwoningen5.014
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€451.336
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod Stroe april 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Voorthuizen, Terschuur, Kootwijk, Kootwijkerbroek en Soesterberg.

woning-te-koop-stroe

Appartementen te koop Stroe

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas + 2020 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Stroe

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas en 2820 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Stroe is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3110 kWh elektriciteit + 1270 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Stroe

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3690 kWh elektra en 1550 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4550 stroom (kWh) + 2080 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Stroe

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Stroe Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Stroe

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Stroe en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Stroe geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 & €3.250. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Stroe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stroe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Stroe

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Stroe en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Stroe kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Barneveld bestaan er circa 23.146 woonhuizen. Het gaat daarbij om 18.132 (67,6%) koopwoningen en 5.014 (32,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 126 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €314.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €451.336. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stroe. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Stroe?

Een huis in Barneveld verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas p/jaar en 3160 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2020 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2080 m3 gas voor verwarming en warm water en 4550 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Stroe passen duurzame oplossingen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Stroe?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 59.082 personen die we kunnen onderverdelen in 22.392 verschillende huishoudens. Er wonen 6.318 eenpersoonshuishoudens, 6.741 gezinnen zonder kinderen en 9.333 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,61 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Stroe?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Stroe laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.barneveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 3776.

Plaats een reactie