Woning kopen Soesterberg

Van plan om een woning te kopen in Soesterberg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Utrecht. Op korte afstand heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 20.953 woningen (64,1% koophuis, 34,2% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €506.533. Op dit woningportaal vind je het actuele woningaanbod in Soesterberg, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Utrecht.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €335.000, de gemiddelde prijs van een woning is €506.533.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteSoest
PlaatsSoesterberg
Postcode3769
Netnummer0346 (+31346)
Inwoners (gemeente)46.606
Aantal huishoudens20.636
Aantal huishoudens met kinderen7.223
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen20.953
Aantal koopwoningen13.580
Aantal huurwoningen7.373
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€335.000
Gemiddelde verkoopprijs€506.533
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Soesterberg mei 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, ligging, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel of aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Kootwijkerbroek, Kootwijk, Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg of Lage Vuursche.

woning-te-koop-soesterberg

Aanbod appartement kopen in Soesterberg

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 840 m3 gas + 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Soesterberg

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 118 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en doorgaans 3060 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Soesterberg is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 & 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3320 kWh elektriciteit + 1410 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Soesterberg

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 & 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3810 kWh elektra + 1770 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4400 stroom (kWh) & 2240 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Soesterberg

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Soesterberg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Soesterberg

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Soesterberg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Soesterberg geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €2.550. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Soesterberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Soesterberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Soesterberg

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Soesterberg en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Soesterberg kopen?

In de buurt van de gemeente Soest vind je ongeveer 20.953 woonobjecten. Dit zijn 13.580 (64,1%) koophuizen en 7.373 (34,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 121 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €335.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €506.533. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Soesterberg. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Soesterberg?

Een huis in Soest kent een gem. verbruik van 1300 m3 per jaar aan gas en 3020 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (840 m3 per jaar aan gas en 2060 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (2240 kuub gas p/jaar en 4400 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Soesterberg passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Soesterberg?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 46.606 inwoners die we kunnen onderverdelen in 20.636 verschillende huishoudens. Dit zijn 7.120 eenpersoonshuishoudens, 6.293 families zonder kinderen en 7.223 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,24 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Daarna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Soesterberg?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Soesterberg zetten. Neem contact op met de gemeente (www.soest.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3769.

Plaats een reactie