Woning kopen Kootwijkerbroek

Van plan om een woning te kopen in Kootwijkerbroek? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 23.146 huizen (67,6% koopwoning, 32,2% huurwoningen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €451.336. Op deze informatieve website check je het nieuwe woningaanbod in Kootwijkerbroek, contactgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €314.000, de gemiddelde verkoopprijs is €451.336.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals scholen, sportclubs, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBarneveld
PlaatsKootwijkerbroek
Postcode3774
Netnummer0342 (+31342)
Inwoners (gemeente)59.082
Aantal huishoudens22.392
Aantal huishoudens met kinderen9.333
Gemiddelde huishoudensgrootte2,61
Aantal woningen23.146
Aantal koopwoningen18.132
Aantal huurwoningen5.014
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€451.336
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3160 kWh

Woningaanbod Kootwijkerbroek mei 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen additionele aspecten als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Kootwijk, Stroe, Soesterberg, Eemdijk of Bunschoten-Spakenburg.

woning-te-koop-kootwijkerbroek

Aanbod appartement kopen in Kootwijkerbroek

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 770 m3 gas en +/- 2020 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Kootwijkerbroek

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 en 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas en 2820 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kootwijkerbroek is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 en 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 kWh elektra en 1270 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Kootwijkerbroek

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3690 kWh elektriciteit & 1550 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4550 elektriciteit (kWh) + 2080 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Kootwijkerbroek

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Kootwijkerbroek Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Kootwijkerbroek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Kootwijkerbroek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Kootwijkerbroek geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 & €3.100. In de volgende weergave vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Kootwijkerbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kootwijkerbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Kootwijkerbroek

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Kootwijkerbroek en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Kootwijkerbroek kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Barneveld vind je ongeveer 23.146 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 18.132 (67,6%) koophuizen en 5.014 (32,2%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 126 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €314.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €451.336. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kootwijkerbroek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Kootwijkerbroek?

Een woonobject in Barneveld heeft een verbruik van gemiddeld 1290 kuub gas p/jaar en 3160 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2020 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2080 kuub gas p/jaar en 4550 kWh stroom). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Kootwijkerbroek passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Kootwijkerbroek?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 59.082 inwoners in 22.392 verschillende gezinnen. Het gaat om 6.318 eenpersoonshuishoudens, 6.741 huishoudens zonder kinderen en 9.333 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,61 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Kootwijkerbroek?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Kootwijkerbroek zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.barneveld.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3774.

Plaats een reactie