Woning kopen Amstenrade

Wil je een woning kopen in Amstenrade? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de buurt vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 16.711 huizen (72,9% koopwoning, 26,8% huurwoning). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €313.156. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Amstenrade, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Er is een mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €228.000, de basis verkoopprijs is €313.156.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsAmstenrade
Postcode6436
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Amstenrade juni 2024

In het schema hierna bekijk je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen extra details als verwarming of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Oirsbeek, Doenrade, Hoensbroek, Schinnen of Wijnandsrade.

woning-te-koop-amstenrade

Eigen appartement kopen in Amstenrade

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 960 m3 gas en doorgaans 2280 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Amstenrade

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1270 kuub gas en gem. 2950 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Amstenrade is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 en 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3070 kWh elektra en 1450 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Amstenrade

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 & 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3230 kWh elektriciteit + 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 stroom (kWh) + 2000 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Amstenrade

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat het duidelijk is wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Amstenrade zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Amstenrade

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Amstenrade en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Amstenrade helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €2.650. In de opsomming hierna verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Amstenrade.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Amstenrade. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Amstenrade

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Amstenrade en direct omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Amstenrade kopen?

In deze gemeente Beekdaelen zijn er ruim 16.711 huizen. Hierbij spreken we van 14.174 (72,9%) koophuizen en 2.537 (26,8%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €228.000 en de gem. verkoopprijs is €313.156. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Amstenrade. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Amstenrade?

Een woonobject in Beekdaelen verbruikt gemiddeld 1480 m3 gas voor verwarming en warm water en 3200 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (960 kuub aardgas en 2280 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2000 m3 aan gas en 4020 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Amstenrade passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Amstenrade?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 35.938 mensen die we kunnen onderverdelen in 16.181 verschillende huishoudens. Er wonen 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 families zonder kinderen en 5.315 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Amstenrade?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Amstenrade realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.beekdaelen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 6436.

Plaats een reactie