Woning kopen Wijnandsrade

Jouw ideale woning kopen in Wijnandsrade? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt zijn er voldoende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens vind je hier een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.711 huizen (72,9% koop, 26,8% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €313.156. Op deze informatieve website blader je door het woningaanbod in Wijnandsrade, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €228.000, de gemiddelde woningprijs is €313.156.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsWijnandsrade
Postcode6363
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Wijnandsrade juni 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, aantal kamers, ligging, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel & parkeeropties. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Schinnen, Hoensbroek, Nuth, Baneheide en Bocholtz.

woning-te-koop-wijnandsrade

Appartement kopen in Wijnandsrade

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 98 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 960 m3 gas en doorgaans 2280 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Wijnandsrade

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 125 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1270 kuub gas en doorgaans 2950 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Wijnandsrade is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3070 kWh stroom + 1450 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wijnandsrade

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3230 kWh stroom en 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4020 elektra (kWh) en 2000 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Wijnandsrade

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Wijnandsrade Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Wijnandsrade

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Wijnandsrade en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Wijnandsrade geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 & €2.600. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wijnandsrade.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijnandsrade. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Wijnandsrade

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wijnandsrade en net daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wijnandsrade kopen?

In de gemeente Beekdaelen bestaan er circa 16.711 huizen. Dit zijn 14.174 (72,9%) koophuizen en 2.537 (26,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 163 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €228.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €313.156. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijnandsrade. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Wijnandsrade?

Een huishouden in Beekdaelen verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3200 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2280 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (2000 m3 per jaar aan gas en 4020 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Wijnandsrade passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Wijnandsrade?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 35.938 inwoners die we kunnen onderverdelen in 16.181 huishoudens. Hier wonen 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 huishoudens zonder kinderen en 5.315 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Wijnandsrade?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wijnandsrade plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6363.

Plaats een reactie