Woning kopen Beekdaelen

Jouw aanstaande woning kopen in Beekdaelen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de nabije buurt zijn er meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 16.711 huizen (72,9% koop, 26,8% huurwoning). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €313.156. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Beekdaelen, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Er is een mix van kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €228.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €313.156.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6365
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Beekdaelen mei 2024

Onderstaand maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als woninglabel en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Voerendaal, Simpelveld, Valkenburg aan de Geul, Vaals & Gulpen-Wittem.

woning-te-koop-beekdaelen

Studio of appartement kopen in Beekdaelen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 960 m3 gas en daarbij 2280 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Beekdaelen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1270 kuub gas en gem. 2950 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Beekdaelen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 en 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3070 kWh stroom & 1450 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Beekdaelen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 127 m2 & 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3230 kWh stroom en 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4020 elektriciteit (kWh) + 2000 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Beekdaelen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Beekdaelen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Aan de hand van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Beekdaelen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Beekdaelen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Beekdaelen helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 & €3.200. In het schema hier verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Beekdaelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beekdaelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Beekdaelen

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Beekdaelen en direct omgeving. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Beekdaelen kopen?

In de hele gemeente Beekdaelen zijn er 16.711 huizen. Hierbij spreken we van 14.174 (72,9%) koopwoningen en 2.537 (26,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 163 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €228.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €313.156. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beekdaelen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Beekdaelen?

Een woonhuis in Beekdaelen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1480 m3 gas en 3200 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (960 kuub gas en 2280 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2000 kuub gas p/jaar en 4020 elektra (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Beekdaelen passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Beekdaelen?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 35.938 inwoners die we kunnen onderverdelen in 16.181 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 families zonder kinderen en 5.315 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Beekdaelen?

In deze streek vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Beekdaelen bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6365.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie