Woning kopen Hoensbroek

Wil je een woning kopen in Hoensbroek? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de nabije buurt zijn er voldoende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop tref je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 45.982 huizen (46,9% koop, 52,9% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €230.616. Op deze informatieve website tonen wij het actuele woningaanbod in Hoensbroek, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €148.000, de gemiddelde verkoopprijs is €230.616.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHeerlen
PlaatsHoensbroek
Postcode6431
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)87.086
Aantal huishoudens45.247
Aantal huishoudens met kinderen11.960
Gemiddelde huishoudensgrootte1,89
Aantal woningen45.982
Aantal koopwoningen29.074
Aantal huurwoningen16.908
Gemiddelde woonoppervlakte118 m2
Gemiddelde WOZ€148.000
Gemiddelde verkoopprijs€230.616
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik2580 kWh

Woningaanbod Hoensbroek juni 2024

Onderstaand maak je kennis met optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Amstenrade, Oirsbeek, Schinnen, Wijnandsrade en Nuth.

woning-te-koop-hoensbroek

Aanbod appartement kopen in Hoensbroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 750 m3 gas en doorgaans 1910 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Hoensbroek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1120 kuub gas en gem. 2800 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hoensbroek is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2920 kWh elektriciteit en 1320 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hoensbroek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3160 kWh elektriciteit + 1510 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4050 stroom (kWh) en 2150 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Hoensbroek

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hoensbroek Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Hoensbroek

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Hoensbroek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Hoensbroek geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 & €2.650. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Hoensbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoensbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hoensbroek

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hoensbroek en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hoensbroek kopen?

In de hele gemeente Heerlen vinden we circa 45.982 huizen. De verdeling is als volgt: 29.074 (46,9%) koopwoningen en 16.908 (52,9%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 118 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €148.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €230.616. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoensbroek. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Hoensbroek?

Een woning in Heerlen heeft een verbruik van gemiddeld 1100 kuub gas p/jaar en 2580 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 m3 per jaar aan gas en 1910 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (2150 m3 gas voor verwarming en warm water en 4050 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Hoensbroek passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Hoensbroek?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 87.086 mensen die we kunnen onderverdelen in 45.247 huishoudens. Dit zijn 20.830 eenpersoonshuishoudens, 12.457 huishoudens zonder kinderen en 11.960 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 1,89 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hoensbroek?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hoensbroek bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.heerlen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6430, 6431, 6432, 6433.

Plaats een reactie