Woning kopen Schinnen

Plannen om een woning te kopen in Schinnen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In de buurt zijn er allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder vind je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.711 woningen (72,9% koop, 26,8% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €313.156. Op deze informatieve website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Schinnen, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €228.000, de doorsnee verkoopprijs is €313.156.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsSchinnen
Postcode6365
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Schinnen juni 2024

Hieronder ontdek je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, liggingen additionele aspecten als duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Hoensbroek, Amstenrade, Wijnandsrade, Nuth & Baneheide.

woning-te-koop-schinnen

Studio of appartement kopen in Schinnen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 960 m3 gas en +/- 2280 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Schinnen

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 en 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1270 kuub gas en daarbij 2950 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Schinnen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3070 kWh elektra en 1450 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Schinnen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 en 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3230 kWh elektra & 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4020 stroom (kWh) en 2000 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Schinnen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Schinnen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Schinnen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Schinnen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Schinnen geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 & €2.650. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Schinnen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schinnen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Schinnen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Schinnen en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Schinnen kopen?

In de buurt van de gemeente Beekdaelen vind je ongeveer 16.711 woonhuizen. Er zijn 14.174 (72,9%) koopwoningen en 2.537 (26,8%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €228.000 en de gem. marktprijs is €313.156. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Schinnen. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Schinnen?

Een woonobject in Beekdaelen gebruikt gemiddeld 1480 kuub gas en 3200 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (960 kuub aardgas en 2280 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (2000 m3 gas voor verwarming en warm water en 4020 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Schinnen passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Schinnen?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 35.938 personen die we kunnen onderverdelen in 16.181 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 huishoudens zonder kinderen en 5.315 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Schinnen?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Schinnen zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6365.

Plaats een reactie