Woning kopen Oirsbeek

Jouw volgende woning kopen in Oirsbeek? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving heb je diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 16.711 woningen (72,9% koop, 26,8% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €313.156. Op dit woningplatform blader je door het recente woningaanbod in Oirsbeek, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €228.000, de gemiddelde transactieprijs is €313.156.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsOirsbeek
Postcode6438
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Oirsbeek juni 2024

In deze lijst check je het actuele woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen extra details als duurzaamheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Doenrade, Merkelbeek, Amstenrade, Hoensbroek of Schinnen.

woning-te-koop-oirsbeek

Aanbod appartement kopen in Oirsbeek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 960 m3 gas en +/- 2280 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Oirsbeek

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1270 kuub gas & 2950 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Oirsbeek is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 & 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3070 kWh elektriciteit en 1450 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oirsbeek

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 – 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3230 kWh stroom + 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 – 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4020 elektra (kWh) en 2000 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Oirsbeek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Oirsbeek zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Oirsbeek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxateurs en makelaars in Oirsbeek en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Oirsbeek helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €2.500. In de lijst hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Oirsbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oirsbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oirsbeek

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Oirsbeek en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Oirsbeek kopen?

In de gemeente Beekdaelen zijn er 16.711 woonobjecten. Er zijn 14.174 (72,9%) koophuizen en 2.537 (26,8%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €228.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €313.156. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Oirsbeek. Woningen staan kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oirsbeek?

Een woonhuis in Beekdaelen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1480 m3 gas en 3200 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (960 kuub aardgas en 2280 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (2000 m3 gas en 4020 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Oirsbeek passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Oirsbeek?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 35.938 inwoners in 16.181 verschillende gezinnen. Er wonen 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 huishoudens zonder kinderen en 5.315 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,18 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Oirsbeek?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Oirsbeek laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6438.

Plaats een reactie