Woning kopen Doenrade

Jouw ideale woning kopen in Doenrade? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de omgeving vind je meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 16.711 woningen (72,9% koopwoning, 26,8% huurwoning). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €313.156. Op Woningassistent.nl ontdek je het huidige woningaanbod in Doenrade, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €228.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €313.156.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsDoenrade
Postcode6439
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Doenrade april 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Zoek op vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Merkelbeek, Schinveld, Oirsbeek, Amstenrade en Hoensbroek.

woning-te-koop-doenrade

Aanbod appartement kopen in Doenrade

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 960 m3 gas en tevens 2280 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Doenrade

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1270 kuub gas en gem. 2950 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Doenrade is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 & 116 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3070 kWh elektra + 1450 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Doenrade

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 en 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3230 kWh elektriciteit & 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 & 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4020 stroom (kWh) + 2000 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Doenrade

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Doenrade Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper, eigen geld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Doenrade

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Doenrade en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Doenrade helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €3.100. In de opsomming hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Doenrade.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Doenrade. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Doenrade

In april 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Doenrade en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Doenrade kopen?

In de gemeente Beekdaelen vind je ongeveer 16.711 woonobjecten. Je vindt hier circa 14.174 (72,9%) koophuizen en 2.537 (26,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 163 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €228.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €313.156. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Doenrade. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Doenrade?

Een huis in Beekdaelen kent een gem. verbruik van 1480 m3 aan gas en 3200 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (960 m3 gas voor verwarming en warm water en 2280 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (2000 m3 per jaar aan gas en 4020 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Doenrade passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Doenrade?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 35.938 mensen in 16.181 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 gezinnen zonder kinderen en 5.315 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,18 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Doenrade?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Doenrade laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6439.

Plaats een reactie