Woning kopen Nuth

Jouw ideale woning kopen in Nuth? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In de buurt zijn er diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast tref je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 16.711 huizen (72,9% koopwoning, 26,8% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €313.156. Op dit huizenportaal bekijk je het woningaanbod in Nuth, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €228.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €313.156.
 • In de regio zijn veel opties zoals scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsNuth
Postcode6361
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Nuth juni 2024

In onderstaande weergave blader je door alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woningtype, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals CV-ketel & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Wijnandsrade, Schinnen, Baneheide, Bocholtz & Klimmen.

woning-te-koop-nuth

Een appartement kopen in Nuth

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en +/- 2280 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Nuth

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 en 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1270 kuub gas en tevens 2950 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Nuth is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3070 kWh elektra + 1450 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nuth

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3230 kWh elektra & 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4020 elektra (kWh) & 2000 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Nuth

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nuth Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Door middel van het bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Nuth

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nuth en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Nuth geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €2.650. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Nuth.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nuth. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Nuth

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Nuth en omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nuth kopen?

In en rondom de gemeente Beekdaelen vind je ongeveer 16.711 woningen. De verdeling is als volgt: 14.174 (72,9%) koopwoningen en 2.537 (26,8%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 163 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €228.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €313.156. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nuth. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Nuth?

Een woonobject in Beekdaelen verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 kuub aardgas en 3200 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 m3 aan gas en 2280 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (2000 m3 gas voor verwarming en warm water en 4020 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Nuth passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Nuth?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 35.938 inwoners in 16.181 gezinnen. Dat betreffen 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 huishoudens zonder kinderen en 5.315 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nuth?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nuth bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6360, 6361, 6363.

Plaats een reactie