Woning kopen Baneheide

Alles weten over woning kopen in Baneheide? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In de regio vind je allerhande voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast is er vlakbij een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 5.185 huizen (63,1% koophuis, 36,5% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €288.495. Op Woningassistent.nl check je het woningaanbod in Baneheide, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €193.000, de gemiddelde woningprijs is €288.495.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSimpelveld
PlaatsBaneheide
Postcode6353
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)10.555
Aantal huishoudens4.939
Aantal huishoudens met kinderen1.522
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen5.185
Aantal koopwoningen3.932
Aantal huurwoningen1.253
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€193.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.495
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik2850 kWh

Woningaanbod Baneheide juni 2024

Met onze woningzoeker blader je door de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Kies op basis van vraagprijs, ligging, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal & parkeermogelijkheden. Bel of mail de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Nuth, Wijnandsrade, Bocholtz, Klimmen en Walem.

woning-te-koop-baneheide

Appartementen te koop Baneheide

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 930 m3 gas en daarbij 2070 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Baneheide

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 – 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1290 kuub gas en +/- 2800 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Baneheide is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3010 kWh elektra & 1460 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Baneheide

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 – 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2960 kWh stroom en 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3640 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Baneheide

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl kan je woningen te koop in Baneheide Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Baneheide

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Baneheide en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Baneheide geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 en €3.250. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Baneheide.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baneheide. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Baneheide

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Baneheide en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Baneheide kopen?

In de buurt van de gemeente Simpelveld vind je ongeveer 5.185 woonobjecten. Het gaat om 3.932 (63,1%) koopwoningen en 1.253 (36,5%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 150 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €193.000 en de gem. marktprijs is €288.495. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Baneheide. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Baneheide?

Een woning in Simpelveld gebruikt gemiddeld 1380 m3 gas voor verwarming en warm water en 2850 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (930 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub gas en 3640 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Baneheide passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Baneheide?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 10.555 personen in 4.939 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 1.637 eenpersoonshuishoudens, 1.780 families zonder kinderen en 1.522 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,12 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Baneheide?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Baneheide zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.simpelveld.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 6353.

Plaats een reactie