Woning kopen Bocholtz

Van plan om een woning te kopen in Bocholtz? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de regio zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 5.185 woningen (63,1% koopwoning, 36,5% huurhuis). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €288.495. Op deze pagina blader je door het laatste woningaanbod in Bocholtz, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €193.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €288.495.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSimpelveld
PlaatsBocholtz
Postcode6351
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)10.555
Aantal huishoudens4.939
Aantal huishoudens met kinderen1.522
Gemiddelde huishoudensgrootte2,12
Aantal woningen5.185
Aantal koopwoningen3.932
Aantal huurwoningen1.253
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€193.000
Gemiddelde verkoopprijs€288.495
Gemiddeld gasverbruik1380 m3
Gemiddeld stroomverbruik2850 kWh

Woningaanbod Bocholtz juli 2024

Onderstaand maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren relevante factoren als duurzaamheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Baneheide, Nuth, Klimmen, Walem & Hulsberg.

woning-te-koop-bocholtz

Eigen appartement kopen in Bocholtz

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 930 m3 gas & 2070 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Bocholtz

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1290 kuub gas en tevens 2800 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Bocholtz is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 en 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3010 kWh elektra + 1460 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Bocholtz

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2960 kWh stroom en 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3640 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Bocholtz

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bocholtz Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Bocholtz

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Bocholtz en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Bocholtz geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €2.500. In de volgende weergave bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Bocholtz.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bocholtz. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Bocholtz

De afgelopen tijd (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Bocholtz en net daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Bocholtz kopen?

In en rondom de gemeente Simpelveld registreren wij 5.185 woonhuizen. Het gaat daarbij om 3.932 (63,1%) koopwoningen en 1.253 (36,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 150 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €193.000 en de gem. verkoopprijs is €288.495. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Bocholtz. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bocholtz?

Een woonhuis in Simpelveld gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1380 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2850 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (930 m3 gas en 2070 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub gas p/jaar en 3640 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Bocholtz passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Bocholtz?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 10.555 personen die we kunnen onderverdelen in 4.939 huishoudens. Wat meer specifiek: 1.637 eenpersoonshuishoudens, 1.780 gezinnen zonder kinderen en 1.522 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,12 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bocholtz?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bocholtz realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.simpelveld.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6350, 6351.

Plaats een reactie