Woning kopen Klimmen

Jouw ideale woning kopen in Klimmen? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In deze levendige buurt vind je diverse dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 5.813 woningen (70,5% koophuis, 29,3% huurhuizen). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €319.744. Op dit huizenportaal check je het beschikbare woningaanbod in Klimmen, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €254.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €319.744.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVoerendaal
PlaatsKlimmen
Postcode6343
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)12.475
Aantal huishoudens5.605
Aantal huishoudens met kinderen1.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen5.813
Aantal koopwoningen5.100
Aantal huurwoningen713
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.744
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Klimmen april 2024

In het overzicht hieronder bieden we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren extra details als verwarming en parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Bocholtz, Baneheide, Walem, Hulsberg of Schimmert.

woning-te-koop-klimmen

Een appartement kopen in Klimmen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 – 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en +/- 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Klimmen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 – 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1230 kuub gas + 2830 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Klimmen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 & 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2870 kWh elektra en 1360 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Klimmen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 & 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3070 kWh stroom en 1510 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3840 elektra (kWh) + 2070 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Klimmen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Klimmen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Klimmen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Klimmen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Klimmen helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 – €2.700. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Klimmen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Klimmen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Klimmen

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Klimmen en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Klimmen kopen?

In de hele gemeente Voerendaal vind je ongeveer 5.813 huizen. Je vindt hier circa 5.100 (70,5%) koophuizen en 713 (29,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 156 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €254.000 en de gem. marktprijs is €319.744. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Klimmen. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Klimmen?

Een woning in Voerendaal gebruikt gemiddeld 1480 m3 aan gas en 3030 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 gas en 2000 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2070 m3 gas en 3840 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Klimmen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Klimmen?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 12.475 personen in 5.605 verschillende huishoudens. Dat betreffen 1.625 eenpersoonshuishoudens, 2.120 families zonder kinderen en 1.860 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Klimmen?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Klimmen bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.voerendaal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6343.

Plaats een reactie