Woning kopen Schimmert

Alles weten over woning kopen in Schimmert? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de nabije buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je hier een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 16.711 woningen (72,9% koop, 26,8% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €313.156. Op deze website vind je het huidige woningaanbod in Schimmert, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €228.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €313.156.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals sportclubs, natuurgebieden, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsSchimmert
Postcode6333
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Schimmert juni 2024

In deze lijst tref je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek op vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als woninglabel of parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Hulsberg, Walem, Berg en Terblijt, Wijlre of Ransdaal.

woning-te-koop-schimmert

Appartement kopen in Schimmert

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 960 m3 gas + 2280 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Schimmert

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1270 kuub gas en 2950 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Schimmert is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 – 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3070 kWh elektriciteit en 1450 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Schimmert

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3230 kWh elektra & 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 stroom (kWh) & 2000 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Schimmert

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Schimmert Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Schimmert

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Schimmert en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Schimmert geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €2.800. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Schimmert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schimmert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Schimmert

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Schimmert en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Schimmert kopen?

In de buurt van de gemeente Beekdaelen bestaan er circa 16.711 woningen. Het gaat om 14.174 (72,9%) koopwoningen en 2.537 (26,8%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 163 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €228.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €313.156. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schimmert. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Schimmert?

Een huis in Beekdaelen verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3200 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (960 kuub aardgas en 2280 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2000 kuub gas p/jaar en 4020 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Schimmert passen duurzame producten zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Schimmert?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 35.938 personen in 16.181 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 huishoudens zonder kinderen en 5.315 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,18 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Vervolgens begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Schimmert?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Schimmert bouwen. Informeer bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6333.

Plaats een reactie