Woning kopen Hulsberg

Van plan om een woning te kopen in Hulsberg? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de omgeving zijn er uiteenlopende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 16.711 woningen (72,9% koopwoning, 26,8% huur). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €313.156. Op deze pagina bekijk je het laatste woningaanbod in Hulsberg, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €228.000, de gemiddelde huizenprijs is €313.156.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals sportclubs, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeekdaelen
PlaatsHulsberg
Postcode6336
Netnummer045 (+3145)
Inwoners (gemeente)35.938
Aantal huishoudens16.181
Aantal huishoudens met kinderen5.315
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen16.711
Aantal koopwoningen14.174
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€228.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.156
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Hulsberg juli 2024

Onderstaand bekijk je het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Walem, Klimmen, Schimmert, Berg en Terblijt en Wijlre.

woning-te-koop-hulsberg

Eigen appartement kopen in Hulsberg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en gem. 2280 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Hulsberg

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 – 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1270 kuub gas en daarbij 2950 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Hulsberg is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3070 kWh elektra en 1450 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hulsberg

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3230 kWh elektriciteit en 1500 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4020 elektriciteit (kWh) + 2000 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Hulsberg

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens het duidelijk is wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hulsberg Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Hulsberg

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Hulsberg en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Hulsberg geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €3.250. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hulsberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hulsberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hulsberg

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hulsberg en daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Hulsberg kopen?

In en rondom de gemeente Beekdaelen vinden we circa 16.711 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 14.174 (72,9%) koopwoningen en 2.537 (26,8%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 163 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €228.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €313.156. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hulsberg. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hulsberg?

Een woning in Beekdaelen verbruikt gemiddeld 1480 m3 gas voor verwarming en warm water en 3200 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 kuub gas p/jaar en 2280 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (2000 m3 gas en 4020 kWh elektra). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Hulsberg passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Hulsberg?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 35.938 inwoners in 16.181 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.882 eenpersoonshuishoudens, 5.984 families zonder kinderen en 5.315 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hulsberg?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hulsberg plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.beekdaelen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6336.

Plaats een reactie