Woning kopen Wijlre

Jouw ideale woning kopen in Wijlre? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de omgeving heb je allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 6.880 woningen (66,6% koop, 33,1% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €354.940. Op deze pagina bieden wij het huidige woningaanbod in Wijlre, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €244.000, de basis verkoopprijs is €354.940.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsWijlre
Postcode6321
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)14.171
Aantal huishoudens6.546
Aantal huishoudens met kinderen1.940
Gemiddelde huishoudensgrootte2,13
Aantal woningen6.880
Aantal koopwoningen5.418
Aantal huurwoningen1.462
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€244.000
Gemiddelde verkoopprijs€354.940
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Wijlre juni 2024

Met onze woningzoeker vind je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieneutraal of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Berg en Terblijt, Schimmert, Ransdaal, Scheulder en Schin op Geul.

woning-te-koop-wijlre

Appartementen te koop Wijlre

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas & 2010 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Wijlre

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1260 kuub gas en gem. 2890 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Wijlre is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh elektra + 1430 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Wijlre

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 en 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3160 kWh stroom + 1520 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3730 elektra (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Wijlre

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Wijlre Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering definitief te regelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Wijlre

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Wijlre en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Wijlre helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.750. In onderstaande lijst verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Wijlre.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijlre. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Wijlre

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wijlre en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wijlre kopen?

In de buurt van de gemeente Gulpen-Wittem vind je ongeveer 6.880 woningen. Je vindt hier circa 5.418 (66,6%) koopwoningen en 1.462 (33,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 152 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €244.000 en de gem. marktprijs is €354.940. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijlre. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Wijlre?

Een woonhuis in Gulpen-Wittem verbruikt gemiddeld 1440 kuub gas p/jaar en 3010 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 kuub gas en 2010 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 3730 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Wijlre passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Wijlre?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 14.171 personen die we kunnen onderverdelen in 6.546 verschillende huishoudens. Het betreft 2.098 eenpersoonshuishoudens, 2.508 families zonder kinderen en 1.940 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,13 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wijlre?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wijlre zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gulpen-wittem.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6320, 6321.

Plaats een reactie