Woning kopen Walem

Wil je een woning kopen in Walem? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de regio vind je voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 8.337 huizen (60,5% koopwoning, 39,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €371.075. Op deze website check je het actuele woningaanbod in Walem, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde prijs van een woning is €371.075.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
PlaatsWalem
Postcode6342
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)16.367
Aantal huishoudens7.894
Aantal huishoudens met kinderen2.191
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen8.337
Aantal koopwoningen5.361
Aantal huurwoningen2.976
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.075
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Walem april 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Klimmen, Bocholtz, Hulsberg, Schimmert & Berg en Terblijt.

woning-te-koop-walem

Studio of appartement kopen in Walem

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en doorgaans 2030 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Walem

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1280 kuub gas en daarbij 2850 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Walem is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2980 kWh elektriciteit en 1470 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Walem

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 – 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3120 kWh elektriciteit en 1620 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3900 elektriciteit (kWh) + 2100 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Walem

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Walem Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Walem

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Walem en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Walem geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 en €2.750. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Walem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Walem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Walem

In april 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Walem en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Walem kopen?

In deze gemeente Valkenburg aan de Geul zijn er 8.337 woonhuizen. Het gaat om 5.361 (60,5%) koopwoningen en 2.976 (39,1%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 140 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €231.000 en de gem. marktprijs is €371.075. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Walem. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Walem?

Een woonobject in Valkenburg aan de Geul gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1390 kuub gas en 2840 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 per jaar aan gas en 2030 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (2100 kuub gas p/jaar en 3900 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Walem passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Walem?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 16.367 inwoners die we kunnen onderverdelen in 7.894 gezinnen. Wat meer specifiek: 2.998 eenpersoonshuishoudens, 2.705 huishoudens zonder kinderen en 2.191 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,02 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Walem?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Walem laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.valkenburg.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 6341, 6342.

Plaats een reactie