Woning kopen Ransdaal

Jouw aanstaande woning kopen in Ransdaal? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In en rondom deze plek zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.813 huizen (70,5% koop, 29,3% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €319.744. Op dit woningplatform bekijk je het recente woningaanbod in Ransdaal, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Er is een mix van starterswoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €254.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €319.744.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVoerendaal
PlaatsRansdaal
Postcode6312
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)12.475
Aantal huishoudens5.605
Aantal huishoudens met kinderen1.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen5.813
Aantal koopwoningen5.100
Aantal huurwoningen713
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€319.744
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Ransdaal juni 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energieprestaties en aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Wijlre, Berg en Terblijt, Scheulder, Schin op Geul en Valkenburg.

woning-te-koop-ransdaal

Eigen appartement kopen in Ransdaal

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en gem. 2000 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Ransdaal

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 121 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1230 kuub gas en daarbij 2830 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ransdaal is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh elektriciteit + 1360 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Ransdaal

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3070 kWh elektra + 1510 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 – 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3840 stroom (kWh) en 2070 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Ransdaal

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Ransdaal Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. D.m.v. aankoopsom, kosten koper, eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Ransdaal

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Ransdaal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Ransdaal geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 & €3.250. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ransdaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ransdaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ransdaal

In juni 2024 is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ransdaal en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Ransdaal kopen?

In de buurt van de gemeente Voerendaal vinden we circa 5.813 woonhuizen. Er zijn 5.100 (70,5%) koopwoningen en 713 (29,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 156 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €254.000 en de gem. verkoopprijs is €319.744. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ransdaal. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Ransdaal?

Een woonobject in Voerendaal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1480 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3030 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (900 kuub aardgas en 2000 stroom (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2070 kuub aardgas en 3840 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Ransdaal passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Ransdaal?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 12.475 personen die we kunnen onderverdelen in 5.605 gezinnen. Dit zijn 1.625 eenpersoonshuishoudens, 2.120 gezinnen zonder kinderen en 1.860 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ransdaal?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ransdaal laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.voerendaal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6311, 6312.

Plaats een reactie