Woning kopen Berg en Terblijt

Jouw aanstaande woning kopen in Berg en Terblijt? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In deze levendige buurt zijn er voldoende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 8.337 huizen (60,5% koophuis, 39,1% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €371.075. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Berg en Terblijt, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €231.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €371.075.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
PlaatsBerg en Terblijt
Postcode6325
Netnummer043 (+3143)
Inwoners (gemeente)16.367
Aantal huishoudens7.894
Aantal huishoudens met kinderen2.191
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen8.337
Aantal koopwoningen5.361
Aantal huurwoningen2.976
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.075
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Berg en Terblijt april 2024

In het overzicht hieronder bieden we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, woonoppervlakteen extra details als duurzaamheid en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Schimmert, Hulsberg, Wijlre, Ransdaal en Scheulder.

woning-te-koop-berg-en-terblijt

Studio of appartement kopen in Berg en Terblijt

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 900 m3 gas en doorgaans 2030 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Berg en Terblijt

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 en 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1280 kuub gas + 2850 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Berg en Terblijt is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 & 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2980 kWh stroom & 1470 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Berg en Terblijt

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3120 kWh elektriciteit & 1620 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 en 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 3900 elektra (kWh) + 2100 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Berg en Terblijt

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Berg en Terblijt Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Berg en Terblijt

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Berg en Terblijt en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Berg en Terblijt geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 – €2.850. In de opsomming hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Berg en Terblijt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Berg en Terblijt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Berg en Terblijt

Deze maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Berg en Terblijt en direct omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Berg en Terblijt kopen?

In de hele gemeente Valkenburg aan de Geul vind je ongeveer 8.337 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 5.361 (60,5%) koopwoningen en 2.976 (39,1%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 140 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €231.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €371.075. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Berg en Terblijt. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Berg en Terblijt?

Een woning in Valkenburg aan de Geul verbruikt qua energie gem. zo’n 1390 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2840 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2030 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2100 kuub gas en 3900 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Berg en Terblijt passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Berg en Terblijt?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 16.367 personen die we kunnen onderverdelen in 7.894 verschillende gezinnen. Dat betreffen 2.998 eenpersoonshuishoudens, 2.705 gezinnen zonder kinderen en 2.191 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,02 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Berg en Terblijt?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Berg en Terblijt realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.valkenburg.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6325.

Plaats een reactie