Woning kopen Beesel

Alles weten over woning kopen in Beesel? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de regio heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder geniet je hier ook van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 6.040 huizen (67,7% koop, 32,3% huurhuis). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €290.029. Op dit huizenplatform vind je het huidige woningaanbod in Beesel, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €218.000, de gemiddelde prijs van een woning is €290.029.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, natuurgebieden, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeesel
Postcode5953
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)13.482
Aantal huishoudens5.895
Aantal huishoudens met kinderen2.081
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen6.040
Aantal koopwoningen5.163
Aantal huurwoningen877
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€290.029
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod Beesel mei 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoom verder in op vraagprijs, ligging, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als woninglabel of aanwezigheid van een bad. Neem contact op met het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo, Bergen Limburg en Venray.

woning-te-koop-beesel

Studio of appartement kopen in Beesel

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 660 m3 gas en doorgaans 2160 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Beesel

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1100 kuub gas & 2920 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Beesel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh stroom & 1210 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Beesel

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 – 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3200 kWh elektra + 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 en 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4030 stroom (kWh) en 1860 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Beesel

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Beesel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Beesel

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Beesel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Beesel helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 – €3.100. In het schema hier vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Beesel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beesel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Beesel

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Beesel en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Beesel kopen?

In de buurt van de gemeente Beesel bestaan er circa 6.040 huizen. Het gaat om 5.163 (67,7%) koophuizen en 877 (32,3%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 143 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €218.000 en de gem. marktprijs is €290.029. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beesel. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Beesel?

Een huishouden in Beesel kent een gem. verbruik van 1290 kuub gas p/jaar en 3130 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (660 m3 per jaar aan gas en 2160 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1860 m3 gas en 4030 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Beesel passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Beesel?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 13.482 inwoners in 5.895 gezinnen. Wat meer specifiek: 1.706 eenpersoonshuishoudens, 2.108 families zonder kinderen en 2.081 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,27 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Beesel?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Beesel zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.beesel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5954.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie