Woning kopen Horst aan de Maas

Plannen om een woning te kopen in Horst aan de Maas? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In en rondom deze plek zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast ontdek je hier een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 17.937 woningen (76% koopwoning, 23,7% huur). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €327.659. Op deze informatieve website blader je door het nieuwe woningaanbod in Horst aan de Maas, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €263.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €327.659.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5961
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Horst aan de Maas februari 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle woningen die in februari 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen extra details als energieprestaties & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Peel en Maas, Weert, Beesel, Venlo & Bergen Limburg.

woning-te-koop-horst-aan-de-maas

Appartement kopen in Horst aan de Maas

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas + 1950 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Horst aan de Maas

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 – 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas + 2840 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Horst aan de Maas is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 – 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektriciteit + 1270 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Horst aan de Maas

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh elektriciteit en 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Horst aan de Maas

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Horst aan de Maas Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Horst aan de Maas

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Horst aan de Maas en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Horst aan de Maas geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €3.300. In onderstaande lijst verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Horst aan de Maas.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Horst aan de Maas. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Horst aan de Maas

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Horst aan de Maas en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Horst aan de Maas kopen?

In de buurt van de gemeente Horst aan de Maas zijn er 17.937 woningen. Er zijn 15.857 (76%) koophuizen en 2.080 (23,7%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 162 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €263.000 en de gem. verkoopprijs is €327.659. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Horst aan de Maas. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Horst aan de Maas?

Een woonhuis in Horst aan de Maas gebruikt gemiddeld 1440 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3350 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (810 m3 per jaar aan gas en 1950 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 gas en 4360 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Horst aan de Maas passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Horst aan de Maas?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 42.429 inwoners die we kunnen onderverdelen in 18.092 verschillende gezinnen. Hier wonen 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 gezinnen zonder kinderen en 6.380 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,31 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Horst aan de Maas?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Horst aan de Maas laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5865.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie