Woning kopen Peel en Maas

Jouw aanstaande woning kopen in Peel en Maas? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. Op korte afstand heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast ontdek je hier een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 18.527 huizen (72,7% koopwoning, 27,1% huurwoning). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €325.223. Op deze informatieve website ontdek je het beschikbare woningaanbod in Peel en Maas, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €325.223.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, winkels, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Peel en Maas mei 2024

Bijgaand krijg je inzicht in optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Weert, Cranendonck, Horst aan de Maas, Beesel en Venlo.

woning-te-koop-peel-en-maas

Aanbod appartement kopen in Peel en Maas

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas en doorgaans 2200 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Peel en Maas

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 124 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en gem. 2870 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Peel en Maas is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh stroom en 1250 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Peel en Maas

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3200 kWh stroom en 1370 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4290 elektra (kWh) & 1900 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Peel en Maas

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Peel en Maas Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Peel en Maas

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Peel en Maas en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Peel en Maas geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 en €3.150. In de opsomming hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Peel en Maas.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Peel en Maas. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Peel en Maas

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Peel en Maas en daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Peel en Maas kopen?

In deze gemeente Peel en Maas zijn er 18.527 woningen. Er zijn 15.967 (72,7%) koophuizen en 2.560 (27,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 154 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €261.000 en de gem. verkoopprijs is €325.223. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Peel en Maas. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Peel en Maas?

Een huis in Peel en Maas gebruikt gemiddeld 1420 m3 per jaar aan gas en 3330 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (900 kuub gas en 2200 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 kuub gas p/jaar en 4290 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Peel en Maas passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Peel en Maas?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 43.425 inwoners in 18.251 verschillende huishoudens. Er wonen 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 families zonder kinderen en 6.610 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,34 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Peel en Maas?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Peel en Maas laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5980, 5981, 5988, 5991.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie