Woning kopen Venray

Ga je een woning kopen in Venray? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de omgeving vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 19.300 huizen (63,9% koop, 35,5% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €303.827. Op deze website vind je het woningaanbod in Venray, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde woningprijs is €303.827.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals restaurants, winkels, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenray
Postcode5801
Netnummer0478 (+31478)
Inwoners (gemeente)43.614
Aantal huishoudens19.000
Aantal huishoudens met kinderen6.576
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen19.300
Aantal koopwoningen15.742
Aantal huurwoningen3.558
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€303.827
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Venray mei 2024

Met onze woningzoeker ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woningtype, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal & de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Bergen Limburg, Venlo, Deurne, Laarbeek en Asten.

woning-te-koop-venray

Aanbod appartement kopen in Venray

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 104 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas + 1950 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Venray

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 en 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas & 2820 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Venray is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 97 m2 & 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2900 kWh stroom en 1270 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Venray

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 en 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 elektra (kWh) & 1960 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Venray

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je weet wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Venray zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Venray

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Venray en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Venray helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €3.050. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Venray.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Venray. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Venray

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Venray en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Venray kopen?

In deze gemeente Venray zijn er ruim 19.300 woonobjecten. Het gaat om 15.742 (63,9%) koophuizen en 3.558 (35,5%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 143 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000 en de gem. verkoopprijs is €303.827. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Venray. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Venray?

Een huishouden in Venray heeft een verbruik van gemiddeld 1320 kuub aardgas en 3110 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (780 m3 aan gas en 1950 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1960 kuub gas p/jaar en 4360 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Venray passen duurzame oplossingen als zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Venray?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 43.614 inwoners in 19.000 verschillende gezinnen. Er wonen 6.211 eenpersoonshuishoudens, 6.213 gezinnen zonder kinderen en 6.576 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Venray?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Venray realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.venray.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5800, 5801, 5802, 5803, 5804.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie