Woning kopen Reuver

Jouw volgende woning kopen in Reuver? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de buurt heb je verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Tevens is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 6.040 huizen (67,7% koophuis, 32,3% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €290.029. Op deze pagina bieden wij het actuele woningaanbod in Reuver, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €218.000, de gemiddelde woningprijs is €290.029.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals restaurants, scholen, kinderopvang, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBeesel
PlaatsReuver
Postcode5953
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)13.482
Aantal huishoudens5.895
Aantal huishoudens met kinderen2.081
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen6.040
Aantal koopwoningen5.163
Aantal huurwoningen877
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€290.029
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3130 kWh

Woningaanbod Reuver juli 2024

In het overzicht hieronder check je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Horst, Melderslo, Belfeld, Arcen & Lomm.

woning-te-koop-reuver

Appartementen te koop Reuver

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 660 m3 gas + 2160 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Reuver

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1100 kuub gas + 2920 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Reuver is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 – 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Reuver

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3200 kWh elektra + 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4030 elektra (kWh) & 1860 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Reuver

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Reuver Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. het bod, kosten koper (k.k.), eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Reuver

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Reuver en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Reuver helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €2.600. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Reuver.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reuver. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Reuver

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Reuver en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Reuver kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Beesel vinden we circa 6.040 huizen. Er zijn 5.163 (67,7%) koophuizen en 877 (32,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €218.000 en de gem. marktprijs is €290.029. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Reuver. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Reuver?

Een huishouden in Beesel heeft een verbruik van gemiddeld 1290 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3130 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (660 m3 gas voor verwarming en warm water en 2160 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1860 kuub gas p/jaar en 4030 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Reuver passen duurzame producten zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Reuver?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 13.482 inwoners in 5.895 huishoudens. Het betreft 1.706 eenpersoonshuishoudens, 2.108 families zonder kinderen en 2.081 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,27 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Reuver?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Reuver bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.beesel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5953.

Plaats een reactie