Woning kopen Venlo

Van plan om een woning te kopen in Venlo? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. In de nabije omgeving heb je toegang tot allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien is er vlakbij een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 47.809 huizen (58,8% koophuis, 41% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €304.030. Op dit huizenportaal ontdek je het woningaanbod in Venlo, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €213.000, de gemiddelde huizenprijs is €304.030.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenlo
Postcode5912
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)101.802
Aantal huishoudens47.964
Aantal huishoudens met kinderen14.910
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen47.809
Aantal koopwoningen32.837
Aantal huurwoningen14.972
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.030
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Venlo mei 2024

In deze lijst ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van ligging, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieneutraal en en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Beesel, Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Venray & Deurne.

woning-te-koop-venlo

Appartement kopen in Venlo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en 1970 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Venlo

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en +/- 2960 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Venlo is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3080 kWh stroom en 1350 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Venlo

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 – 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh elektra + 1530 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4370 elektriciteit (kWh) en 2060 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Venlo

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Venlo Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Venlo

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Venlo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Venlo geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 – €2.850. In onderstaande lijst verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Venlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Venlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Venlo

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Venlo en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Venlo kopen?

In en rondom de gemeente Venlo registreren wij 47.809 huizen. Er zijn 32.837 (58,8%) koopwoningen en 14.972 (41%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 129 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €213.000 en de gem. verkoopprijs is €304.030. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Venlo. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Venlo?

Een woonhuis in Venlo gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1220 m3 aan gas en 2860 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1970 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2060 m3 aan gas en 4370 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Venlo passen duurzame producten zoals zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Venlo?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 101.802 mensen in 47.964 gezinnen. Er wonen 18.466 eenpersoonshuishoudens, 14.588 families zonder kinderen en 14.910 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,1 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Venlo?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Venlo realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.venlo.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5900, 5901, 5902, 5911, 5912, 5913, 5914, 5915, 5916, 5921, 5922, 5923, 5924, 5925, 5926, 5927, 5928.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie