Woning kopen Bergen Limburg

Jouw volgende woning kopen in Bergen Limburg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In deze levendige buurt bestaan er allerhande voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 5.793 woningen (70,5% koopwoning, 29,4% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €301.211. Op Woningassistent.nl blader je door het nieuwe woningaanbod in Bergen Limburg, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde transactieprijs is €301.211.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals winkels, restaurants, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5854
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)13.085
Aantal huishoudens5.650
Aantal huishoudens met kinderen1.983
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen5.793
Aantal koopwoningen5.391
Aantal huurwoningen402
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.211
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Bergen Limburg april 2024

Met onze woningzoeker tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtypeen andere woningeigenschappen als isolatie en aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Venlo, Beesel, Venray, Deurne en Laarbeek.

woning-te-koop-bergen-limburg

Studio of appartement kopen in Bergen Limburg

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 850 m3 gas en tevens 2120 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Bergen Limburg

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 80 m2 – 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1040 kuub gas en 2830 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Bergen Limburg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2950 kWh stroom + 1150 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Bergen Limburg

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 – 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3180 kWh elektra + 1320 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 & 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4300 stroom (kWh) en 1910 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Bergen Limburg

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Bergen Limburg Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Gebaseerd op het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Bergen Limburg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Bergen Limburg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Bergen Limburg geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €2.500. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Bergen Limburg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bergen Limburg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Bergen Limburg

Recent (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Bergen Limburg en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Bergen Limburg kopen?

In en rondom de gemeente Bergen Limburg vinden we circa 5.793 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 5.391 (70,5%) koopwoningen en 402 (29,4%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 151 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €235.000 en de gem. verkoopprijs is €301.211. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Bergen Limburg. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Bergen Limburg?

Een woning in Bergen Limburg gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1450 m3 per jaar aan gas en 3460 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (850 m3 aan gas en 2120 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1910 m3 per jaar aan gas en 4300 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Bergen Limburg passen duurzame producten zoals dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Bergen Limburg?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 13.085 mensen in 5.650 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 1.590 eenpersoonshuishoudens, 2.077 huishoudens zonder kinderen en 1.983 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Bergen Limburg?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Bergen Limburg plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bergen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5854, 5855.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie