Woning kopen Melderslo

Van plan om een woning te kopen in Melderslo? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In de nabije omgeving zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 17.937 woningen (76% koopwoning, 23,7% huur). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €327.659. Op dit huizenportaal check je het recente woningaanbod in Melderslo, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €263.000, de gemiddelde huizenprijs is €327.659.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsMelderslo
Postcode5962
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Melderslo juni 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, liggingen meer onderwerpen zoals verwarming of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Hegelsom, Meterik, Horst, Reuver & Belfeld.

woning-te-koop-melderslo

Eigen appartement kopen in Melderslo

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en +/- 1950 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Melderslo

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1130 kuub gas en daarbij 2840 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Melderslo is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3000 kWh stroom & 1270 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Melderslo

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3260 kWh stroom en 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4360 stroom (kWh) & 1940 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Melderslo

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Melderslo Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Melderslo

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Melderslo en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Melderslo geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €3.000. In de volgende weergave tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Melderslo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Melderslo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Melderslo

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Melderslo en in de buurt. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Melderslo kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Horst aan de Maas vind je ongeveer 17.937 woonhuizen. Hierbij spreken we van 15.857 (76%) koopwoningen en 2.080 (23,7%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 162 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €263.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €327.659. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Melderslo. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Melderslo?

Een woonhuis in Horst aan de Maas kent een gem. verbruik van 1440 m3 aan gas en 3350 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 m3 gas en 1950 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1940 kuub gas p/jaar en 4360 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Melderslo passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Melderslo?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 42.429 personen in 18.092 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 gezinnen zonder kinderen en 6.380 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,31 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Melderslo?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Melderslo bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5962.

Plaats een reactie