Woning kopen Arcen

Plannen om een woning te kopen in Arcen? Het is een gezellige plaats in de provincie Limburg. Op korte afstand heb je voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Verder tref je hier een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 47.809 woningen (58,8% koopwoning, 41% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €304.030. Op dit huizenplatform bekijk je het beschikbare woningaanbod in Arcen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €213.000, de gemiddelde prijs van een woning is €304.030.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, winkels, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenlo
PlaatsArcen
Postcode5944
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)101.802
Aantal huishoudens47.964
Aantal huishoudens met kinderen14.910
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen47.809
Aantal koopwoningen32.837
Aantal huurwoningen14.972
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.030
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Arcen juni 2024

In het overzicht hieronder tref je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen extra details als energielabel of rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Belfeld, Reuver, Lomm, Velden of Steyl.

woning-te-koop-arcen

Appartementen te koop Arcen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas & 1970 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Arcen

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 en 108 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas en tevens 2960 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Arcen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 & 114 m2.
 • Schatting: er wordt 3080 kWh elektriciteit en 1350 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Arcen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3400 kWh elektra en 1530 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4370 stroom (kWh) + 2060 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Arcen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Arcen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Arcen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Arcen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Arcen geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €2.500. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Arcen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Arcen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Arcen

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Arcen en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Arcen kopen?

In de hele gemeente Venlo vinden we circa 47.809 woonobjecten. Hierbij spreken we van 32.837 (58,8%) koophuizen en 14.972 (41%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 129 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €213.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €304.030. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Arcen. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Arcen?

Een woonhuis in Venlo gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1220 kuub gas en 2860 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (810 m3 per jaar aan gas en 1970 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (2060 m3 aan gas en 4370 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Arcen passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Arcen?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 101.802 inwoners in 47.964 gezinnen. Het gaat om 18.466 eenpersoonshuishoudens, 14.588 gezinnen zonder kinderen en 14.910 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,1 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Arcen?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Arcen zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.venlo.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5944.

Plaats een reactie