Woning kopen Lomm

Jouw volgende woning kopen in Lomm? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de omgeving heb je toegang tot allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop tref je hier een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 47.809 huizen (58,8% koopwoning, 41% huur). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €304.030. Op dit woningportaal ontdek je het actuele woningaanbod in Lomm, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €213.000, de gemiddelde woningprijs is €304.030.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, restaurants, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenlo
PlaatsLomm
Postcode5943
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)101.802
Aantal huishoudens47.964
Aantal huishoudens met kinderen14.910
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen47.809
Aantal koopwoningen32.837
Aantal huurwoningen14.972
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.030
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Lomm juni 2024

Hieronder blader je door optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamersen andere eigenschappen zoals woninglabel of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Arcen, Belfeld, Velden, Steyl en Tegelen.

woning-te-koop-lomm

Een appartement kopen in Lomm

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas en tevens 1970 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Lomm

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 – 117 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas & 2960 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Lomm is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 93 m2 en 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3080 kWh elektra + 1350 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Lomm

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 en 148 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3400 kWh elektra + 1530 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4370 elektriciteit (kWh) & 2060 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Lomm

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Lomm Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Lomm

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Lomm en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Lomm geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 – €2.800. In de opsomming hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Lomm.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lomm. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Lomm

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Lomm en omliggende plekken. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lomm kopen?

In deze gemeente Venlo vind je ongeveer 47.809 woningen. Het gaat om 32.837 (58,8%) koophuizen en 14.972 (41%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 129 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €213.000 en de gem. verkoopprijs is €304.030. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lomm. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Lomm?

Een woning in Venlo gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1220 kuub aardgas en 2860 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 1970 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2060 m3 gas voor verwarming en warm water en 4370 stroom (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Lomm passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Lomm?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 101.802 mensen in 47.964 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 18.466 eenpersoonshuishoudens, 14.588 huishoudens zonder kinderen en 14.910 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,1 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Lomm?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lomm bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.venlo.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5943.

Plaats een reactie