Woning kopen Belfeld

Een woning kopen in Belfeld? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In de buurt heb je toegang tot veel voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook tref je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 47.809 woningen (58,8% koop, 41% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €304.030. Op deze pagina bieden wij het woningaanbod in Belfeld, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Er is een mix van rijwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €213.000, de gemiddelde verkoopprijs is €304.030.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteVenlo
PlaatsBelfeld
Postcode5951
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)101.802
Aantal huishoudens47.964
Aantal huishoudens met kinderen14.910
Gemiddelde huishoudensgrootte2,1
Aantal woningen47.809
Aantal koopwoningen32.837
Aantal huurwoningen14.972
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.030
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Belfeld juni 2024

In deze lijst maak je kennis met alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaaren meer onderwerpen zoals duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Reuver, Horst, Arcen, Lomm & Velden.

woning-te-koop-belfeld

Een appartement kopen in Belfeld

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas en +/- 1970 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Belfeld

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1180 kuub gas en 2960 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Belfeld is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 – 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3080 kWh elektriciteit en 1350 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Belfeld

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 en 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 kWh elektriciteit en 1530 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4370 stroom (kWh) en 2060 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Belfeld

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Belfeld Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Belfeld

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Belfeld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Belfeld geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 en €3.300. In de volgende weergave tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Belfeld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Belfeld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Belfeld

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Belfeld en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Belfeld kopen?

In deze gemeente Venlo zijn er ruim 47.809 woningen. Het gaat daarbij om 32.837 (58,8%) koopwoningen en 14.972 (41%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 129 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €213.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €304.030. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Belfeld. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Belfeld?

Een huis in Venlo verbruikt gemiddeld 1220 kuub aardgas en 2860 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 kuub aardgas en 1970 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (2060 m3 per jaar aan gas en 4370 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Belfeld passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Belfeld?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 101.802 mensen in 47.964 verschillende huishoudens. Dit zijn 18.466 eenpersoonshuishoudens, 14.588 families zonder kinderen en 14.910 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,1 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Belfeld?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Belfeld zetten. Neem contact op met de gemeente (www.venlo.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5950, 5951.

Plaats een reactie