Woning kopen Horst

Een woning kopen in Horst? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de buurt heb je verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 17.937 huizen (76% koophuis, 23,7% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €327.659. Op dit woningportaal tonen wij het huidige woningaanbod in Horst, namen en adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €263.000, de doorsnee verkoopprijs is €327.659.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteHorst aan de Maas
PlaatsHorst
Postcode5961
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)42.429
Aantal huishoudens18.092
Aantal huishoudens met kinderen6.380
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen17.937
Aantal koopwoningen15.857
Aantal huurwoningen2.080
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.659
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3350 kWh

Woningaanbod Horst april 2024

Met onze huizenzoeker check je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op ligging, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als isolatie of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Melderslo, Hegelsom, Reuver, Belfeld en Arcen.

woning-te-koop-horst

Eigen appartement kopen in Horst

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 810 m3 gas en 1950 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Horst

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 & 120 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1130 kuub gas en tevens 2840 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Horst is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 en 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Horst

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 – 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh elektriciteit & 1410 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Horst

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Horst Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Horst

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Horst en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Horst geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €2.650. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Horst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Horst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Horst

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Horst en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Horst kopen?

In en rondom de gemeente Horst aan de Maas zijn er ruim 17.937 huizen. Het gaat om 15.857 (76%) koophuizen en 2.080 (23,7%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 162 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €263.000 en de gem. marktprijs is €327.659. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Horst. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Horst?

Een woonobject in Horst aan de Maas verbruikt gemiddeld 1440 kuub gas en 3350 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 kuub gas en 1950 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4360 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Horst passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Horst?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 42.429 inwoners in 18.092 verschillende huishoudens. Het gaat om 5.408 eenpersoonshuishoudens, 6.304 huishoudens zonder kinderen en 6.380 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,31 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Horst?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Horst bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.horstaandemaas.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5960, 5961.

Plaats een reactie