Woning kopen Kekerdom

Ga je een woning kopen in Kekerdom? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er verschillende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 15.854 woningen (61% koopwoning, 38,1% huur). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €377.603. Op deze website ontdek je het huidige woningaanbod in Kekerdom, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €257.000, de gemiddelde verkoopprijs is €377.603.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsKekerdom
Postcode6579
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)34.992
Aantal huishoudens15.785
Aantal huishoudens met kinderen5.125
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen15.854
Aantal koopwoningen12.741
Aantal huurwoningen3.113
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.603
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Kekerdom juli 2024

In ons overzicht maak je kennis met het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als isolatie of en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Malden, Molenhoek, Leuth, Erlecom of Ooij.

woning-te-koop-kekerdom

Een appartement kopen in Kekerdom

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en 2130 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Kekerdom

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 114 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas en gem. 2700 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Kekerdom is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh stroom en 1190 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Kekerdom

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 kWh stroom en 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4180 elektra (kWh) + 2100 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Kekerdom

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Kekerdom Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Kekerdom

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Kekerdom en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Kekerdom geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €2.600. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Kekerdom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kekerdom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Kekerdom

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Kekerdom en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Kekerdom kopen?

In de buurt van de gemeente Berg en Dal vinden we circa 15.854 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 12.741 (61%) koophuizen en 3.113 (38,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 135 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €257.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €377.603. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kekerdom. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kekerdom?

Een woning in Berg en Dal verbruikt gemiddeld 1340 kuub gas p/jaar en 3020 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas en 2130 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2100 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4180 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Kekerdom passen duurzame producten zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Kekerdom?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 34.992 personen in 15.785 huishoudens. Dit zijn 5.427 eenpersoonshuishoudens, 5.233 huishoudens zonder kinderen en 5.125 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Kekerdom?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Kekerdom plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bergendal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6579.

Plaats een reactie