Woning kopen Ooij

Snel een woning kopen in Ooij? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de regio heb je verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 15.854 huizen (61% koophuis, 38,1% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €377.603. Op Woningassistent.nl blader je door het recente woningaanbod in Ooij, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €257.000, de basis verkoopprijs is €377.603.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsOoij
Postcode6576
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)34.992
Aantal huishoudens15.785
Aantal huishoudens met kinderen5.125
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen15.854
Aantal koopwoningen12.741
Aantal huurwoningen3.113
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.603
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Ooij april 2024

Onderstaand maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Kies op basis van ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaar, aantal kamersen extra details als woninglabel & aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Erlecom, Leuth, Persingen, Ubbergen & Millingen aan de Rijn.

woning-te-koop-ooij

Appartement kopen in Ooij

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas + 2130 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Ooij

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1040 kuub gas en +/- 2700 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Ooij is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ooij

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 – 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3280 kWh stroom & 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4180 stroom (kWh) en 2100 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Ooij

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Ooij zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Ooij

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Ooij en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Ooij geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 – €3.300. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ooij.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ooij. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ooij

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ooij en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Ooij kopen?

In en rondom de gemeente Berg en Dal vinden we circa 15.854 woonobjecten. Er zijn 12.741 (61%) koophuizen en 3.113 (38,1%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 135 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €257.000 en de gem. marktprijs is €377.603. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ooij. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ooij?

Een woning in Berg en Dal verbruikt gemiddeld 1340 m3 per jaar aan gas en 3020 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 kuub gas p/jaar en 2130 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (2100 m3 aan gas en 4180 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Ooij passen duurzame oplossingen als zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Ooij?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 34.992 mensen in 15.785 huishoudens. Dat betreffen 5.427 eenpersoonshuishoudens, 5.233 families zonder kinderen en 5.125 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ooij?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ooij plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.bergendal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 6576.

Plaats een reactie