Woning kopen Leuth

Jouw ideale woning kopen in Leuth? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de regio zijn er voldoende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 15.854 huizen (61% koop, 38,1% huur). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €377.603. Op deze pagina ontdek je het laatste woningaanbod in Leuth, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €257.000, de doorsnee verkoopprijs is €377.603.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, winkels, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsLeuth
Postcode6578
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)34.992
Aantal huishoudens15.785
Aantal huishoudens met kinderen5.125
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen15.854
Aantal koopwoningen12.741
Aantal huurwoningen3.113
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.603
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Leuth juli 2024

In onderstaande weergave verstrekken we alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van woningtype, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energieprestaties & mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Kekerdom, Malden, Erlecom, Ooij en Persingen.

woning-te-koop-leuth

Een appartement kopen in Leuth

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en 2130 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Leuth

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 125 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas en +/- 2700 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Leuth is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 – 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2780 kWh elektriciteit + 1190 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Leuth

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 & 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 kWh elektra en 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4180 elektra (kWh) en 2100 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Leuth

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Leuth Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te ronden. Op basis van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Leuth

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Leuth en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Leuth geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €2.650. In de volgende weergave vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Leuth.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leuth. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Leuth

Deze maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Leuth en omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Leuth kopen?

In de buurt van de gemeente Berg en Dal vinden we circa 15.854 huizen. De verdeling is als volgt: 12.741 (61%) koophuizen en 3.113 (38,1%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €257.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €377.603. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Leuth. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Leuth?

Een huishouden in Berg en Dal verbruikt gemiddeld 1340 kuub gas p/jaar en 3020 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 2130 kWh stroom. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (2100 m3 per jaar aan gas en 4180 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Leuth passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Leuth?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 34.992 personen die we kunnen onderverdelen in 15.785 huishoudens. Dat betreffen 5.427 eenpersoonshuishoudens, 5.233 huishoudens zonder kinderen en 5.125 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Leuth?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Leuth bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.bergendal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6578.

Plaats een reactie