Woning kopen Malden

Alles weten over woning kopen in Malden? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de nabije buurt vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 7.274 huizen (71,2% koopwoning, 27% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €403.251. Op dit woningplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in Malden, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €303.000, de doorsnee verkoopprijs is €403.251.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, winkels, scholen, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteHeumen
PlaatsMalden
Postcode6581
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)16.454
Aantal huishoudens7.145
Aantal huishoudens met kinderen2.538
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen7.274
Aantal koopwoningen6.027
Aantal huurwoningen1.247
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.251
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Malden juni 2024

Met onze woningzoeker vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woningtype, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Molenhoek, Mook, Kekerdom, Leuth of Erlecom.

woning-te-koop-malden

Een appartement kopen in Malden

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 700 m3 gas en gem. 1870 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Malden

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1170 kuub gas + 2810 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Malden is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 121 m2.
 • Schatting: er wordt 2980 kWh elektra & 1320 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Malden

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3320 kWh elektriciteit + 1510 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4150 stroom (kWh) en 1980 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Malden

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Malden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Malden

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatie experts en makelaars in Malden en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Malden helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 en €2.600. In het schema hier bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Malden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Malden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Malden

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Malden en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Malden kopen?

In deze gemeente Heumen vinden we circa 7.274 huizen. Je vindt hier circa 6.027 (71,2%) koophuizen en 1.247 (27%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €303.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €403.251. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Malden. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Malden?

Een woonhuis in Heumen gebruikt gemiddeld 1360 kuub gas p/jaar en 3080 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (700 m3 per jaar aan gas en 1870 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1980 m3 per jaar aan gas en 4150 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Malden passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Malden?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 16.454 personen in 7.145 verschillende huishoudens. Dit zijn 2.212 eenpersoonshuishoudens, 2.395 gezinnen zonder kinderen en 2.538 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,27 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Malden?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Malden bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.heumen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 6580, 6581.

Plaats een reactie