Woning kopen Erlecom

Snel een woning kopen in Erlecom? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien tref je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 15.854 huizen (61% koopwoning, 38,1% huurhuis). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €377.603. Op dit woningplatform ontdek je het nieuwe woningaanbod in Erlecom, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €257.000, de basis verkoopprijs is €377.603.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, winkels, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsErlecom
Postcode6577
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)34.992
Aantal huishoudens15.785
Aantal huishoudens met kinderen5.125
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen15.854
Aantal koopwoningen12.741
Aantal huurwoningen3.113
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.603
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Erlecom juli 2024

In het schema hierna check je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als zuinigheid of parkeeropties. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Leuth, Kekerdom, Ooij, Persingen & Ubbergen.

woning-te-koop-erlecom

Aanbod appartement kopen in Erlecom

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en +/- 2130 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Erlecom

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 117 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1040 kuub gas en gem. 2700 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Erlecom is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 en 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2780 kWh elektriciteit + 1190 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Erlecom

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 kWh elektriciteit en 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4180 elektra (kWh) & 2100 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Erlecom

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Erlecom Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Erlecom

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Erlecom en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Erlecom geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 en €3.200. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Erlecom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Erlecom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Erlecom

Recent (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Erlecom en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Erlecom kopen?

In de buurt van de gemeente Berg en Dal vinden we circa 15.854 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 12.741 (61%) koopwoningen en 3.113 (38,1%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 135 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €257.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €377.603. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Erlecom. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Erlecom?

Een huishouden in Berg en Dal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 m3 gas voor verwarming en warm water en 3020 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 gas en 2130 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2100 kuub gas p/jaar en 4180 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Erlecom passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Erlecom?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 34.992 personen in 15.785 verschillende huishoudens. Er wonen 5.427 eenpersoonshuishoudens, 5.233 families zonder kinderen en 5.125 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Erlecom?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Erlecom laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.bergendal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6577.

Plaats een reactie