Woning kopen Molenhoek

Plannen om een woning te kopen in Molenhoek? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de buurt zijn er allerhande voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop vind je hier een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 3.667 huizen (74,8% koop, 25,2% huurhuis). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €452.951. Op deze website vind je het huidige woningaanbod in Molenhoek, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Er is een mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €308.000, de gemiddelde transactieprijs is €452.951.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMook en Middelaar
PlaatsMolenhoek
Postcode6584
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)7.847
Aantal huishoudens3.545
Aantal huishoudens met kinderen1.120
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen3.667
Aantal koopwoningen3.142
Aantal huurwoningen525
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€452.951
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Molenhoek juli 2024

Met onze woningzoeker bieden we alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoom verder in op perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtypeen additionele aspecten als energieneutraal & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Mook, Plasmolen, Malden, Kekerdom of Leuth.

woning-te-koop-molenhoek

Een appartement kopen in Molenhoek

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 95 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en doorgaans 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Molenhoek

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 en 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en 2840 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Molenhoek is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 en 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh stroom en 1360 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Molenhoek

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh stroom & 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4190 elektra (kWh) + 2110 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Molenhoek

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Molenhoek Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Molenhoek

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand vind je gegevens van taxateurs en makelaars in Molenhoek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Molenhoek geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 – €2.850. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Molenhoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Molenhoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Molenhoek

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Molenhoek en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Molenhoek kopen?

In en rondom de gemeente Mook en Middelaar vind je ongeveer 3.667 woonhuizen. Hierbij spreken we van 3.142 (74,8%) koophuizen en 525 (25,2%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 160 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €308.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €452.951. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Molenhoek. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Molenhoek?

Een huis in Mook en Middelaar kent een gem. verbruik van 1500 kuub gas en 3240 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 aan gas en 1990 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (2110 kuub gas p/jaar en 4190 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Molenhoek passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Molenhoek?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 7.847 personen in 3.545 huishoudens. Wat meer specifiek: 1.104 eenpersoonshuishoudens, 1.321 families zonder kinderen en 1.120 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,2 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Molenhoek?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Molenhoek laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.mookenmiddelaar.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6584.

Plaats een reactie