Woning kopen Berg en Dal

Ga je een woning kopen in Berg en Dal? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek bestaan er veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 15.854 woningen (61% koophuis, 38,1% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €377.603. Op dit woningplatform check je het recente woningaanbod in Berg en Dal, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €257.000, de gemiddelde verkoopprijs is €377.603.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, scholen, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6562
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)34.992
Aantal huishoudens15.785
Aantal huishoudens met kinderen5.125
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen15.854
Aantal koopwoningen12.741
Aantal huurwoningen3.113
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.603
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Berg en Dal juni 2024

Bijgaand ontdek je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamersen extra details als energieneutraal of parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het woningaanbod Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Kerkrade en Brunssum.

woning-te-koop-berg-en-dal

Een appartement kopen in Berg en Dal

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en doorgaans 2130 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Berg en Dal

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 & 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1040 kuub gas en daarbij 2700 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Berg en Dal is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2780 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Berg en Dal

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 kWh elektriciteit en 1500 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4180 elektra (kWh) & 2100 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Berg en Dal

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Berg en Dal Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Berg en Dal

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tonen wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Berg en Dal en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Berg en Dal geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 en €3.050. In de opsomming hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Berg en Dal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Berg en Dal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Berg en Dal

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Berg en Dal en direct omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Berg en Dal kopen?

In de buurt van de gemeente Berg en Dal zijn er 15.854 woonhuizen. Er zijn 12.741 (61%) koophuizen en 3.113 (38,1%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 135 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €257.000 en de gem. verkoopprijs is €377.603. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Berg en Dal. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Berg en Dal?

Een woning in Berg en Dal gebruikt gemiddeld 1340 m3 gas en 3020 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub aardgas en 2130 kWh stroom. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2100 kuub aardgas en 4180 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Berg en Dal passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Berg en Dal?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 34.992 mensen in 15.785 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.427 eenpersoonshuishoudens, 5.233 families zonder kinderen en 5.125 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Berg en Dal?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Berg en Dal laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bergendal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 6570, 6571, 6572.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie