Woning kopen Bergen

Van plan om een woning te kopen in Bergen? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving zijn er meerdere faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarnaast ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 5.793 woningen (70,5% koop, 29,4% huurhuizen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €301.211. Op deze informatieve website ontdek je het nieuwe woningaanbod in Bergen, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde prijs van een woning is €301.211.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBergen Limburg
PlaatsBergen
Postcode5854
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)13.085
Aantal huishoudens5.650
Aantal huishoudens met kinderen1.983
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen5.793
Aantal koopwoningen5.391
Aantal huurwoningen402
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.211
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Bergen juni 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakteen extra details als energielabel of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Well, Well, Siebengewald, Afferden of Ledeacker.

woning-te-koop-bergen

Eigen appartement kopen in Bergen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en tevens 2120 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Bergen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 118 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas & 2830 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Bergen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2950 kWh elektra + 1150 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Bergen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 – 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3180 kWh elektriciteit & 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 & 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4300 stroom (kWh) en 1910 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Bergen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij berekend heeft wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Bergen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Bergen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Bergen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Bergen geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €2.800. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Bergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bergen

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Bergen en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Bergen kopen?

In de gemeente Bergen Limburg registreren wij 5.793 woonobjecten. Dit zijn 5.391 (70,5%) koophuizen en 402 (29,4%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 151 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €301.211. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bergen. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bergen?

Een woning in Bergen Limburg verbruikt gemiddeld 1450 m3 per jaar aan gas en 3460 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 m3 aan gas en 2120 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1910 kuub gas p/jaar en 4300 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Bergen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Bergen?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 13.085 inwoners die we kunnen onderverdelen in 5.650 verschillende gezinnen. Het gaat om 1.590 eenpersoonshuishoudens, 2.077 gezinnen zonder kinderen en 1.983 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Bergen?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Bergen plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bergen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5854.

Plaats een reactie