Woning kopen Afferden

Van plan om een woning te kopen in Afferden? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In de regio zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij tref je hier een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 5.793 woningen (70,5% koophuis, 29,4% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €301.211. Op dit huizenplatform bekijk je het recente woningaanbod in Afferden, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €301.211.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBergen Limburg
PlaatsAfferden
Postcode5851
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)13.085
Aantal huishoudens5.650
Aantal huishoudens met kinderen1.983
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen5.793
Aantal koopwoningen5.391
Aantal huurwoningen402
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.211
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Afferden juni 2024

Met onze huizenzoeker blader je door optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woningtype, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel of parkeeropties. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het woningaanbod Siebengewald, Bergen, Ledeacker, Sint Anthonis & Stevensbeek.

woning-te-koop-afferden

Aanbod appartement kopen in Afferden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 850 m3 gas en doorgaans 2120 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Afferden

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas en gem. 2830 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Afferden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2950 kWh stroom & 1150 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Afferden

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3180 kWh elektra en 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 en 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4300 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Afferden

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je woningen te koop in Afferden Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Afferden

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Afferden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Afferden geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €3.200. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Afferden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Afferden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Afferden

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Afferden en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Afferden kopen?

In de hele gemeente Bergen Limburg bestaan er circa 5.793 woonhuizen. Je vindt hier circa 5.391 (70,5%) koophuizen en 402 (29,4%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 151 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €235.000 en de gem. marktprijs is €301.211. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Afferden. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Afferden?

Een woning in Bergen Limburg gebruikt gemiddeld 1450 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 kuub aardgas en 2120 stroom (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4300 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Afferden passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Afferden?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 13.085 mensen die we kunnen onderverdelen in 5.650 verschillende gezinnen. Dit zijn 1.590 eenpersoonshuishoudens, 2.077 huishoudens zonder kinderen en 1.983 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Afferden?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Afferden laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bergen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 5851.

Plaats een reactie