Woning kopen Ledeacker

Van plan om een woning te kopen in Ledeacker? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 11.335 huizen (62,9% koopwoning, 36,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €326.136. Op deze website blader je door het woningaanbod in Ledeacker, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de gemiddelde prijs van een woning is €326.136.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsLedeacker
Postcode5846
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Ledeacker april 2024

In het schema hierna blader je door het actuele woningaanbod van april 2024. Zoom verder in op ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als woninglabel & parkeeropties. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Afferden, Siebengewald, Sint Anthonis, Stevensbeek en Westerbeek.

woning-te-koop-ledeacker

Een appartement kopen in Ledeacker

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas en +/- 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Ledeacker

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 109 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas en 2780 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Ledeacker is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 – 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh stroom en 1260 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ledeacker

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 – 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 4260 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Ledeacker

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ledeacker Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Ledeacker

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Ledeacker en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Ledeacker helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €3.100. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ledeacker.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ledeacker. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Ledeacker

In april 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Ledeacker en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Ledeacker kopen?

In de hele gemeente Land van Cuijk bestaan er circa 11.335 woonhuizen. Hierbij spreken we van 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €235.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €326.136. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ledeacker. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ledeacker?

Een woonhuis in Land van Cuijk kent een gem. verbruik van 1260 kuub gas p/jaar en 2980 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 kuub aardgas en 1910 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4260 stroom (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Ledeacker passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Ledeacker?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 25.130 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.024 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Ledeacker?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Ledeacker bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 5846.

Plaats een reactie