Woning kopen Siebengewald

Van plan om een woning te kopen in Siebengewald? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 5.793 woningen (70,5% koopwoning, 29,4% huur). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €301.211. Op dit woningplatform tonen wij het beschikbare woningaanbod in Siebengewald, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde transactieprijs is €301.211.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, scholen, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBergen Limburg
PlaatsSiebengewald
Postcode5853
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)13.085
Aantal huishoudens5.650
Aantal huishoudens met kinderen1.983
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen5.793
Aantal koopwoningen5.391
Aantal huurwoningen402
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.211
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Siebengewald juni 2024

In onderstaande weergave vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, bouwjaar, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijsen extra details als isolatie of parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Bergen, Well, Afferden, Ledeacker & Sint Anthonis.

woning-te-koop-siebengewald

Een appartement kopen in Siebengewald

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 105 m2.
 • Het energiegebruik is circa 850 m3 gas en 2120 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Siebengewald

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1040 kuub gas en tevens 2830 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Siebengewald is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 en 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2950 kWh elektra + 1150 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Siebengewald

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 123 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3180 kWh elektriciteit + 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 & 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4300 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Siebengewald

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Siebengewald Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Siebengewald

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand vind je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Siebengewald en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Siebengewald geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 en €3.000. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Siebengewald.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Siebengewald. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Siebengewald

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Siebengewald en omliggende plekken. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Siebengewald kopen?

In de hele gemeente Bergen Limburg zijn er ruim 5.793 woonobjecten. Dit zijn 5.391 (70,5%) koophuizen en 402 (29,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 151 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €235.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €301.211. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Siebengewald. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Siebengewald?

Een woonhuis in Bergen Limburg gebruikt gemiddeld 1450 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (850 m3 gas en 2120 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 kuub gas en 4300 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Siebengewald passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Siebengewald?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 13.085 personen in 5.650 verschillende gezinnen. Er wonen 1.590 eenpersoonshuishoudens, 2.077 gezinnen zonder kinderen en 1.983 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Siebengewald?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Siebengewald plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.bergen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5853.

Plaats een reactie