Woning kopen Well

Plannen om een woning te kopen in Well? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt bestaan er voldoende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 10.207 huizen (70,9% koop, 28,9% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €405.150. Op Woningassistent.nl vind je het beschikbare woningaanbod in Well, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is €405.150.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMaasdriel
PlaatsWell
Postcode5855
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)25.030
Aantal huishoudens10.591
Aantal huishoudens met kinderen3.970
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.207
Aantal koopwoningen9.322
Aantal huurwoningen885
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€405.150
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Well april 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakteen extra details als duurzaamheid & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Wellerlooi, Wanssum, Well, Bergen of Siebengewald.

woning-te-koop-well

Eigen appartement kopen in Well

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 840 m3 gas en daarbij 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Well

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 124 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas en +/- 2850 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Well is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2990 kWh stroom + 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Well

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3500 kWh elektriciteit en 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4410 elektriciteit (kWh) + 1990 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Well

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Well zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Well

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bieden wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Well en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Well geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 – €2.500. In de tabel hieronder check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Well.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Well. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Well

Deze maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Well en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Well kopen?

In de gemeente Maasdriel zijn er 10.207 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 9.322 (70,9%) koophuizen en 885 (28,9%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €299.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €405.150. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Well. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Well?

Een huishouden in Maasdriel verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 kuub aardgas en 3460 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (840 kuub gas en 1990 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1990 kuub gas p/jaar en 4410 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Well passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Well?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 25.030 personen die we kunnen onderverdelen in 10.591 verschillende gezinnen. Hier wonen 3.206 eenpersoonshuishoudens, 3.415 gezinnen zonder kinderen en 3.970 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Well?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Well laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.maasdriel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5325, 5855.

Plaats een reactie