Woning kopen Well

Snel een woning kopen in Well? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt zijn er diverse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens tref je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 5.793 huizen (70,5% koophuis, 29,4% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €301.211. Op deze pagina ontdek je het beschikbare woningaanbod in Well, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €235.000, de doorsnee verkoopprijs is €301.211.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals sportclubs, natuurgebieden, scholen, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteBergen Limburg
PlaatsWell
Postcode5855
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)13.085
Aantal huishoudens5.650
Aantal huishoudens met kinderen1.983
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen5.793
Aantal koopwoningen5.391
Aantal huurwoningen402
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.211
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Well juni 2024

Met onze woningzoeker vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Well, Wellerlooi, Bergen, Siebengewald of Afferden.

woning-te-koop-well

Appartementen te koop Well

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en tevens 2120 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Well

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 & 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1040 kuub gas en 2830 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Well is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2950 kWh elektriciteit en 1150 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Well

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 & 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3180 kWh elektra + 1320 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4300 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Well

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Well Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering definitief te regelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Well

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Well en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Well helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 en €3.000. In het schema hier tref je adressen van financieel adviseurs in Well.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Well. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Well

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Well en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Well kopen?

In deze gemeente Bergen Limburg vinden we circa 5.793 huizen. Dit zijn 5.391 (70,5%) koopwoningen en 402 (29,4%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 151 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €235.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €301.211. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Well. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Well?

Een woonobject in Bergen Limburg heeft een verbruik van gemiddeld 1450 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (850 m3 gas en 2120 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 kuub aardgas en 4300 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Well passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Well?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 13.085 mensen die we kunnen onderverdelen in 5.650 verschillende gezinnen. Het gaat om 1.590 eenpersoonshuishoudens, 2.077 huishoudens zonder kinderen en 1.983 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Well?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Well zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.bergen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 5854, 5855.

Plaats een reactie