Woning kopen Sint Anthonis

Wil je een woning kopen in Sint Anthonis? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er diverse faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 11.335 huizen (62,9% koophuis, 36,8% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €326.136. Op dit huizenplatform bieden wij het huidige woningaanbod in Sint Anthonis, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €326.136.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsSint Anthonis
Postcode5845
Netnummer0485 (+31485)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Sint Anthonis juni 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Kies op basis van bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen extra details als zuinigheid of en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Ledeacker, Afferden, Stevensbeek, Westerbeek & Oploo.

woning-te-koop-sint-anthonis

Studio of appartement kopen in Sint Anthonis

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas & 1910 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Sint Anthonis

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1120 kuub gas + 2780 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Sint Anthonis is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 – 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh stroom en 1260 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Sint Anthonis

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh stroom + 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4260 elektra (kWh) en 1940 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Sint Anthonis

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Sint Anthonis Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Door middel van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Sint Anthonis

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Sint Anthonis en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Sint Anthonis helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.500. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Sint Anthonis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Anthonis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Sint Anthonis

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Sint Anthonis en omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Sint Anthonis kopen?

In deze gemeente Land van Cuijk registreren wij 11.335 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €235.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €326.136. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Anthonis. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sint Anthonis?

Een woning in Land van Cuijk gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1260 kuub gas en 2980 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1940 m3 aan gas en 4260 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Sint Anthonis passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Sint Anthonis?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.130 inwoners in 11.024 gezinnen. Er wonen 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 families zonder kinderen en 3.836 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Sint Anthonis?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Sint Anthonis realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5845.

Plaats een reactie