Woning kopen Egmond aan Zee

Jouw ideale woning kopen in Egmond aan Zee? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving bestaan er allerhande faciliteiten als winkels, OV en scholen. Verder vind je hier een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 15.353 huizen (67% koophuis, 32,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €659.453. Op dit huizenportaal bieden wij het woningaanbod in Egmond aan Zee, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €439.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €659.453.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
PlaatsEgmond aan Zee
Postcode1931
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)29.839
Aantal huishoudens13.836
Aantal huishoudens met kinderen4.101
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.353
Aantal koopwoningen10.929
Aantal huurwoningen4.424
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€439.000
Gemiddelde verkoopprijs€659.453
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Egmond aan Zee mei 2024

In deze lijst verstrekken we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen, Akersloot, Limmen en Groet.

woning-te-koop-egmond-aan-zee

Studio of appartement kopen in Egmond aan Zee

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas & 1930 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Egmond aan Zee

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 124 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas + 2520 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Egmond aan Zee is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2700 kWh elektriciteit + 1370 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Egmond aan Zee

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 & 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3140 kWh elektriciteit & 1630 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 & 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4000 elektra (kWh) + 2200 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Egmond aan Zee

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Egmond aan Zee Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Egmond aan Zee

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Egmond aan Zee en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Egmond aan Zee geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 en €3.150. In de opsomming hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Egmond aan Zee.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Egmond aan Zee. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Egmond aan Zee

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Egmond aan Zee en net daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Egmond aan Zee kopen?

In deze gemeente Bergen Noord-Holland vind je ongeveer 15.353 woonobjecten. Het gaat daarbij om 10.929 (67%) koopwoningen en 4.424 (32,5%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 130 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €439.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €659.453. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Egmond aan Zee. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Egmond aan Zee?

Een woonobject in Bergen Noord-Holland gebruikt gemiddeld 1430 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2820 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (900 m3 aan gas en 1930 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2200 kuub gas en 4000 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Egmond aan Zee passen duurzame oplossingen als dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Egmond aan Zee?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 29.839 inwoners die we kunnen onderverdelen in 13.836 verschillende huishoudens. Dit zijn 5.142 eenpersoonshuishoudens, 4.593 gezinnen zonder kinderen en 4.101 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,09 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Egmond aan Zee?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Egmond aan Zee realiseren. Informeer bij de gemeente (www.bergen-nh.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1930, 1931.

Plaats een reactie