Woning kopen Groet

Snel een woning kopen in Groet? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt bestaan er meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook tref je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 15.353 huizen (67% koopwoning, 32,5% huur). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €659.453. Op deze informatieve website check je het beschikbare woningaanbod in Groet, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €439.000, de gemiddelde prijs van een woning is €659.453.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
PlaatsGroet
Postcode1873
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)29.839
Aantal huishoudens13.836
Aantal huishoudens met kinderen4.101
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.353
Aantal koopwoningen10.929
Aantal huurwoningen4.424
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€439.000
Gemiddelde verkoopprijs€659.453
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Groet mei 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieprestaties of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Limmen, Akersloot, Schoorl, Bergen aan Zee & Bergen.

woning-te-koop-groet

Aanbod appartement kopen in Groet

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en doorgaans 1930 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Groet

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 70 m2 en 118 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1190 kuub gas en daarbij 2520 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Groet is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2700 kWh elektriciteit en 1370 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Groet

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3140 kWh stroom en 1630 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4000 elektra (kWh) + 2200 gas (m3)verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Groet

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Groet zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Groet

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Groet en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Groet helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.700. In de opsomming hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Groet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Groet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Groet

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Groet en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Groet kopen?

In deze gemeente Bergen Noord-Holland vind je ongeveer 15.353 woonhuizen. Dit zijn 10.929 (67%) koophuizen en 4.424 (32,5%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 130 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €439.000 en de gem. verkoopprijs is €659.453. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Groet. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Groet?

Een woonhuis in Bergen Noord-Holland heeft een verbruik van gemiddeld 1430 kuub aardgas en 2820 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1930 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (2200 m3 gas en 4000 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Groet passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Groet?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 29.839 mensen die we kunnen onderverdelen in 13.836 gezinnen. Dat betreffen 5.142 eenpersoonshuishoudens, 4.593 families zonder kinderen en 4.101 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,09 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Groet?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Groet laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.bergen-nh.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1873.

Plaats een reactie